Apple potvrdio: iPhone će zbog EU regulative morati prijeći na USB-C

Apple potvrdio: iPhone će zbog EU regulative morati prijeći na USB-C

Mnogo se u zadnjih par godina špekuliralo o tome hoće li i kada iPhone napustiti sada već zastarjeli Lightning standard i prijeći na moderniji USB-C. Iako je na ostale svoje uređaje, poput iPada i Mac računala to davno počeo ugrađivati, iPhone je iz nekog razloga bio zaobilažen.

Nismo točno sigurni bi li Apple promijenio smjer svoje poslovne filozofije da ga EU u svom najnovijem zakonu nije natjerala. Nakon što je izglasano da svi novi mobiteli moraju dolaziti s USB-C utorom za punjenje, Apple jednostavno nije imao izbora, s obazrim na veličinu EU tržišta.

Tako sada najnovija konkretna potvrda da će USB-C definitivno stići na iPhone, dolazi od jednog od više rangiranih managera u Appleu – Grega Joswiaka. Osim što je potvrdio da će se Apple morati pokoriti odluci EU regulatora, usput je i komentirao kako je priča o gomilanju elektroničkog otpada samo implikacija, te da će u cijeloj priči najnezadovoljniji biti kupci.

Nije baš jasno što je Greg ovime mislio reći, jer je prilično izvjesno da će velika većina kupaca pozdraviti prelazak na USB-C standard, dok su razlozi za ostanak na Lightningu neutemeljeni.

Ipak, nemojte se prerano radovati, s obzirom da ova EU regulativa stupa na snagu tek 2025. godine, što znači da ćemo USB-C ugledati najranije u jesen 2024. godine, tj. na iPhoneu 16.

Podjelite ovu objavu putem