October 18, 2024
Novosti Recenzije SciTech

Dune: Awakening nova video igra bazirana na istoimenom filmu Dune

  • June 24, 2024
  • 0

Jedna riječ koja mi je posebno privukla pažnju tijekom privatne prezentacije igre Dune: Awakening je “kombinirano oružje.” Ovaj pojam odnosi se na višestruki pristup ratovanju koji integrira više

Dune: Awakening nova video igra bazirana na istoimenom filmu Dune

Jedna riječ koja mi je posebno privukla pažnju tijekom privatne prezentacije igre Dune: Awakening je “kombinirano oružje.” Ovaj pojam odnosi se na višestruki pristup ratovanju koji integrira više aspekata vojne moći. U slučaju Dune: Awakening, to znači borbu preko kopna i zraka u desecima detaljno izrađenih Dune vozila.

Možete kupiti i upravljati agilnim ornithopterom iz tehnološkog stabla Kuće Atreides, dohvatiti se teškog borbenog zrakoplova koji je ponos flote Harkonnena, brzo se kretati po pijesku u okretnoj buggiji ili prevoziti pješaštvo u oklopljenom transportnom vozilu.

Važno je napomenuti da nijedan od ovih elemenata nije bio prikazan tijekom prezentacije. Sve je bilo opisano, poput Fremenovog prenošenja narodne priče. Ali ako je kombinirana gameplay mehanika onako epska kako je opisuje razvojni tim Funcom, Dune: Awakening će učiniti pravdu svojoj prestižnoj sci-fi licenci.

Igra je djelomično survival igra, a djelomično MMO, gdje će vaš stvoreni lik rasti i stjecati dominaciju na Arrakisu. Možete se pridružiti Kući Atreides ili Kući Harkonnen, otključavati moćne nove sposobnosti susretom s Mentatima i Bene Gesseritima, graditi vlastitu tvrđavu i skupljati rijedak resurs poznat kao začin kako biste preuzeli kontrolu nad planetom. Opet, ništa od ovoga nije demonstrirano. Igra obećava društvenu interaktivnost u velikom, postojanom svijetu, ali prezentacija se fokusira na slabije elemente za jednog igrača. To počinje solo misijom u mračni kanjon, gdje velike kuće godinama ratuju oko unosnog brodoloma. Vrijeme je da prekinete zastoj.

Prelazimo s zlatnih pijesaka na duboku pukotinu, s automatskim uključivanjem svjetala na vozilu koja bacaju sjene na zidove litice. Unutar srušenog broda, AI neprijatelji napadaju. Borba u ovoj ranoj fazi igre izgleda ukočeno unatoč brojnim referencama na izvorni materijal.

Kao klasa vojnika, možete koristiti shigawire za hvatanje neprijatelja, štititi se Holtzmanovim štitom i koristiti napad skokom koljena inspiriran Duneovom borilačkom vještinom Balintawak Eskrimom.
Tu je i suspensor tehnologija kakvu koristi barun Harkonnen, koja vam omogućava kratkotrajno letenje. Borbe u ovoj fazi igre nemaju brzinu i finesu filmova, više nalikuju grupi loših plesača na tihom disku. Nakon pobjede nad neprijateljima, igrač otvara sanduk s nekoliko resursa, i misija završava. Standardna MMO mehanika u Dune okruženju, ne prikazuje igru u najboljem svjetlu.

Nakon toga, pruža mi se letački obilazak početne zone u impresivno filmski točnom ornithopteru čija krila još uvijek ne animiraju ispravno. Nakon što ga izgradite, možete se uputiti na kontinent, kontrolirajući svoj letjelicu na top-down, 2D karti, pod uvjetom da imate dovoljno goriva za putovanje. Ovdje se otkriva puna veličina igre. Gdje je prva lokacija ograničena na 40 istovremenih igrača, vanjske mape su devet puta veće s stotinama aktivnih sudionika. Kataklizmične Coriolis oluje prolaze svakih sedam dana, mijenjajući geografiju i otkrivajući vrijedne nove resurse za koje se igrači bore. Stalno mijenjajući pustinjski krajolik trebao bi zadržati svježinu igre.

Dune: Awakening traži inspiraciju izvan filmova Denisa Villeneuvea, koristeći ih kao početnu točku. Dok su oni uglavnom usredotočeni na jedan dio Arrakisa, igra vam omogućuje istraživanje mnogo raznolikijeg kontinenta. Crveni pijesak Marsa ključna je dizajnerska referenca, kao i jedinstveno tužna topografija Kansasa i Oregona. Također postoje brojne lokacije iz romana Franka Herberta, uključujući drevne podzemne ekološke laboratorije i užurbana sela puna NPC-a, s živahnim barovima gdje možete plesati s prijateljima (prema prezentaciji).

Najbolje ideje igre su opisane, a ne prikazane. Na primjer, možete stvoriti ceh i udružiti se s jednom od Velikih kuća kako biste postali poznati kao Mala kuća, gradeći bazu operacija financiranu vašom rastućom ekonomskom dominacijom.

Podjelite ovu objavu putem