October 18, 2024
Novosti Stipendije

Natječaj za dodjelu stipendija Zaklade Prsten u akademskoj 2024. / 2025. godini

  • October 7, 2024
  • 0

U skladu s navedenim Upravni odbor Zaklade Prsten, a temeljem Odluke od 30. rujna 2024. godine raspisuje NATJEČAJ za dodjelu 20 stipendija studentima Hrvatima u Bosni i Hercegovini

Natječaj za dodjelu stipendija Zaklade Prsten u akademskoj 2024. / 2025. godini

U skladu s navedenim Upravni odbor Zaklade Prsten, a temeljem Odluke od 30. rujna 2024. godine raspisuje

NATJEČAJ

za dodjelu 20 stipendija studentima Hrvatima u Bosni i Hercegovini i Hrvatima iz Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj za akademsku godinu 2024./2025. godinu.


1.            Visina stipendije za studente iznosi 300,00 EUR mjesečno i dodjeljuje se za period od 10 mjeseci.

2.            Pravo sudjelovanja na natječaju imaju kandidati koji zadovoljavaju opće uvjete natječaja:

  • da su upisani kao redoviti studenti u više godine studija (studenti prve godine ne mogu ostvariti pravo na stipendiju)
  • da za vrijeme školovanja nisu ponavljali godinu
  • da nisu stariji od 26 godina te
  • da nisu korisnici druge stipendije ili slične pomoći.

3.            Kandidati se biraju tako da se dodatno vrednuje niži dohodak po članu kućanstva, viši prosjek ocjena u godini studija kao i tijekom cjelokupnog studiranja i druga postignuća tijekom studija. Osim navedenog, vrednuje se članstvo i sudjelovanje u radu u UHBiH Prsten.

4.            Rok za prijave na natječaj je 25. listopada 2024. do 23:59.

Potrebni podaci i dokumenti predaju se do 25. listopada 2024. u 23:59 putem sljedećeg linka:

Link za prijavu na natječaj

Osim prijave na link, kandidat je dužan do 25. listopada 2024. dokumentaciju koju je predao putem linka poslati i poštom na adresu:

UDRUGA HRVATA BiH PRSTEN

ZAKLADA PRSTEN
NATJEČAJ ZA STIPENDIJE
Gajeva 2
10 000 Zagreb

Ako dokumentacija nije predana elektronskim putem i putem pošte u zadanom roku, prijava se neće razmatrati, te će se smatrati nepotpunom.

Za prijavu je potrebno predati sljedeće dokumente:

  • životopis
  • pismo motivacije
  • rodni list kandidata, a za kandidate rođene izvan Bosne i Hercegovine rodni list za jednog od roditelja, Hrvata koji je rođen u Bosni i Hercegovini
  • potvrda o prebivalištu i boravištu, izdana u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini (ako kandidat ima prijavljeno prebivalište i boravište samo u jednoj državi, dovoljno je samo tu potvrdu poslati)
  • potvrda fakulteta o upisanoj akademskoj 2024./2025. godini (zimskom semestru)
  • ovjeren prijepis ocjena s prosjekom ocjena za akademsku 2023./2024. godinu
  • ovjeren prijepis svih ocjena tijekom studiranja
  • izjava o članovima kućanstva (kućnoj listi)
  • potvrda nadležne porezne uprave o visini dohotka u 2023. godini za sve članove kućanstva
  • potvrda o ukupnim primanjima za sve članove kućanstva od poslodavca; potvrda mora biti izdana od nadležnih tijela Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i ostalih zemalja ako je član kućanstva zaposlen u trećoj zemlji
  • potvrda nadležnog tijela o visini mirovine u 2023. godini za sve članove kućanstva koji ostvaruju mirovinu; potvrda mora biti izdana od nadležnih tijela Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i ostalih zemalja ako je član kućanstva ostvario pravo na mirovinu u trećoj zemlji
  • potvrda nadležnog tijela da član kućanstva nije zaposlen u 2023. godini
  • u slučaju invalidnosti kandidata, potvrda nadležnog tijela
  • kandidat može priložiti i druge dokaze o postignućima tijekom studija, znanstveno-stručnim radovima, nagradama ili drugim uspjesima.

5. Rezultati natječaja i imena i prezimena stipendista bit će javno objavljeni najkasnije do 15. studenog 2024. na web-stranici UHBiH Prsten.


6. Kandidat ima pravo prigovora u roku od ukupno 8 dana od dana objavljivanja rezultata. Prigovor se šalje isključivo na e-mail adresu: [email protected]


7. Nepravodobne i nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje. U razmatranje se neće uzeti niti nepravodobni prigovori.


8. Stipendist je dužan osobno prisustvovati uručivanju ugovora o stipendiranju. Zaklada snosi sve troškove prisustvovanja uručivanju ugovora.

Ako stipendist ne nazoči uručenju Ugovora, smatrat će se da je odustao od podnesene prijave i stipendije i stipendija će se dodijeliti sljedećem rangiranom stipendistu, osim ukoliko za isto ima opravdani razlog, o kojemu je dužan dostaviti odgovarajuću potvrdu, a koje uključuje sljedeće:

– razlozi zdravstvene prirode uz potvrdu nadležnog liječnika

– osobito važan osobni razlog (npr. smrt bližeg člana obitelji) uz dostavu prikladne potvrde

9. Upravni odbor Zaklade Prsten može nakon tri mjeseca stipendiranja vrednovati aktivnosti stipendista u radu UHBH Prsten.

Upravni odbor Zaklade ima pravo raskinuti ugovor o stipendiranju ako stipendist ne sudjeluje aktivno u radu UHBiH Prsten i humanitarnim aktivnostima koje Udruga promovira ili se naknadnom provjerom ustanove određene neusklađenosti i/ili netočnosti.

Podjelite ovu objavu putem