Google će aplikacijom omogućiti dijeljenje sadržaja između uređaja

Google će aplikacijom omogućiti dijeljenje sadržaja između uređaja

Nakon što je Google ovu uslugu predstavio 2020. godine za brzo slanje i primanje sadržaja između Android uređaja ona se sada proširuje i na Windows računala, kao beta verzija u odabranim regijama.

Google je predstavio Nearby Share koji je sada dostupan u Windowsima kao beta aplikacija, kako bi korisnicima Androida omogućio dijeljenje fotografija, dokumenata, datoteka i poveznica između Android uređaja i Windows računala.

Podržani su Windowsi 10 i 11, a moguće je postaviti dijeljenje sa svima, samo s vašim kontaktima ili ga ograničiti na vlastite uređaje. Kako bi značajka radila na računalu je potrebno uključiti WiFi i Bluetooth, prenosi Bug.
Beta verzija usluge pokrenuta je u SAD-u, a popis trenutno nepodržanih zemalja dostupan je na Googleovoj stranici za podršku.

“Dok nastavljamo usavršavati iskustvo i primati vaše povratne informacije, proširit ćemo službenu podršku za dijeljenje sadržaja s drugim uređajima Google ekosustava”, Priya Samnerkar, Senior Product Manager.

Nearby Share može poslužiti kao alternativa Microsoftovoj aplikaciji Phone Link koja također služi za sinkronizaciju Windows i Android uređaja.

Podjelite ovu objavu putem