Instagram redizajnirao web verziju i prilagodio je velikim ekranima

Instagram redizajnirao web verziju i prilagodio je velikim ekranima

Nakon što je prošle godine konačno omogućio objavljivanje postova, Instagram nastavlja praviti promjene na svojoj desktop web verziji, odnosno aplikaciji.

Najnoviju promjenu predstavlja uvođenje osvježenog korisničkog interfejsa koji bolje iskorištava velike ekrane umjesto da izgleda tek kao veća verzija mobilne aplikacije.

Šef Instagrama Adam Mosseri je najavio update uz novi planer u aplikaciji.

“Znamo da mnogi ljudi koriste web za multitasking, tako da smo željeli osigurati da Instagram ponudi što bolje iskustvo. Sada je dizajn čišći te omogućava brže i lakše korištenje, a uz to i bolje iskorištava monitore s većim ekranima”, rekao je Mosseri.

Kao što se može vidjeti, meniji za početnu stranicu, pretraživanje, istraživanje, poruke i obavještenja premješteni su na novu bočnu traku koja se skuplja u ikone ovisno o veličini ekrana. Storiesi su prikazani na vrhu, dok je profil, prijedlozi i još mnogo toga na desnoj strani. Prilikom odabira bilo kojeg menija, lijeva traka menija ostaje, a time je navigacija brža i lakša.

Novi interfejs čini Instagram lakšim za korištenje na webu, ali još uvijek nema naznaka dolska namjenske aplikacije za iPad. Ranije ove godine je Mosseri kazao da iPad “nije dovoljno velik” da bi namjenska aplikacija za Instagram bila prioritet. Barem zasad preostaje korištenje web verzije za bolje korisničko iskustvo.

Podjelite ovu objavu putem