Kad izlazi “Južni vetar 3: Gas geben!”?

Kad izlazi “Južni vetar 3: Gas geben!”?

Najgledanija regionalna franšiza Južni vetar nastaviće se u filmskom formatu, trećem i ujedno posljednjem. Nakon dva filma i dvije sezone serije, treći film biće “početak trećeg i završnog čina ove priče”, potvrdio je Miloš Biković. Ali kada ćemo imati priliku da pogledamo “treći čin”?

Režiser Miloš Avramović ranije je najavio da snimanje trećeg filma po imenu Južni vetar 3: Gas geben! kreće na proljeće. Međutim, znajući samo taj podatak, kada možemo očekivati premijeru filma na malim ekranima? Najbliži odgovor na to pitanje možemo dobiti ako u obzir uzmemo prethodna dva filma i vremenski period koji je prošao između snimanja i njihove premijere.

Južni vetar iz 2018., snimljen je na jesen 2017., a ugledao je svjetla velikog ekrana 25. oktobra 2018. godine. Južni vetar 2: Ubrzanje sa snimanjem je započeo 13. augusta 2020., a završio krajem oktobra iste godine. Uprkos radu u jeku tadašnje globalne pandemije, ekipa je snimanje završila za nešto više od dva mjeseca. Premijera filma bila je 19. jula 2021. godine.

Dakle, ako uzmemo u obzir da je prvom filmu trebalo oko godinu dana post-produkcijskog perioda, a drugom oko osam mjeseci, vođeni prethodnim iskustvima možemo reći da Južni vetar 3: Gas geben! možemo očekivati početkom 2025. godine.

Zašto bi ovaj put čekanje bilo kraće?

Druga sezona istoimene serije sa podnaslovom Na granici, sa snimanjem je započela u junu 2022. godine. Scene iz Hrvatske započele su sa snimanjem krajem oktobra iste godine, a prvu epizodu serije smo pogledali već krajem februara 2023. godine. Dakle, čekali smo otprilike četiri mjeseca nakon kraja snimanja. Ovo daje nadu da bi Južni vetar 3: Gas geben!, čije će snimanje početi na proljeće i potrajati vjerovatno oko dva mjeseca, mogli pogledati već u septembru. To i nije tako puno, složićete se?

No, dok ne dobijemo zvaničan datum početka snimanja, ostaje nam samo da se vodimo prethodnim iskustvima i nagađanjima. Dok čekate, preporučujemo da pročitate naš članak na temu “Šta sve znamo o nadolazećem filmu ‘Južni vetar 3: Gas geben!’?“, kao i pitanje svih pitanja “Gledamo li Crvenog u nastavku ‘Južnog vetra’?”.

Prenosi IGN

Podjelite ovu objavu putem