Nove ponude stranih firmi za saradnju s kompanijama iz BiH

Nove ponude stranih firmi za saradnju s kompanijama iz BiH

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, kao koordinator Europske preduzetničke mreže (EEN) u Federaciji BiH, obavještava poslovnu zajednicu da je EEN FBiH objavio nove ponude inozemnih firmi iz baze EEN mreže koje traže poslovne partnere u Bosni i Hercegovini.

Sve ponude koje su prezentirane iz baze poslovne suradnje EEN mreže su odabrane po kriterijima koji su prihvatljivi za izvozno orijentirane kompanije iz Bosne i Hercegovine, odnosno Federacije Bosne i Hercegovine, što znači da se uzimaju u obzir uglavnom one poslovne ponude (profili) koje povećavaju izvozni kapacitet malih i srednjih preduzeća iz Bosne i Hercegovine.

Poslovne ponude su dostupne na linku: https://een.ba/bs

Ako želite stupiti u kontakt s kompanijama čije ponude su objavljene ili ako želite da se ponuda/ profil Vašeg preduzeća nađe u bazi podataka EEN mreže, ostvarite kontakt putem emaila koji je naveden na svakoj ponudi/profilu.

Procedura je vrlo jednostavna:

  • Ispunite obrazac/ profil za poslovnu/ istraživačku/ tehnološku saradnju;
  • Ponuda/ profil Vašeg preduzeća se unosi u EEN bazu podataka;
  • Vaš ponuda/ profil se dalje objavljuje u poslovnim magazinima/internet stranicama EEN centara/ kontakt točaka u zemljama u kojima tražite poslovnog partnera.

Ostale ponude možete pogledati u bazi Eurpske poduzetničke mreže na linku https://een.ec.europa.eu/partnering-opportunities.

Inače, VTK ponudu objavljuje u suradnji sa partnerima iz konzorcija: Sarajevska regionalna razvojna agencija, Univerzitet u Sarajevu, INTERA Tehnološki Park Mostar, BIT Centar Tuzla, Razvojna agencija Unskosanske županije i Zenička razvojna agencija.

Podjelite ovu objavu putem