Novi projekt Centra za mlade Čapljina – Digitalna generacija -promicanje zdravlja, sigurnost i kreativnost

Novi projekt Centra za mlade Čapljina – Digitalna generacija -promicanje zdravlja, sigurnost i kreativnost

Počinjemo sa novim projektom – “Digitalna generacija: Promicanje zdravlja, sigurnosti i kreativnosti”. Projekt nosi specifičan naziv jer su nam ciljna skupina generacije mladih koje nikad nisu iskusile život bez interneta.

Kroz ovaj projekt surađivat ćemo sa školama i udrugama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, educirat ćemo mlade o sigurnom korištenju interneta i poticati ih na razvoj kreativnosti i interesa izvan digitalne sfere.

Krećemo u pravcu radionica sigurnosti na internetu koje će se održati u školi gdje će mladi učiti na koji način se zaštiti od izazova na internetu i društvenim mrežama, kako prepoznati napad, nasilje putem interneta i kako se i kome obratiti u slučaju nasilja. Ovom prilikom planiramo provesti mini istraživanje kako bi utvrdili trenutne stavove i znanja osnovnoškolaca i srednjoškolaca o sigurnosti na internetu i ponuditi im alate za samozaštitu u online svijetu.

Drugi dio projekta fokusiran je na poboljšanje mentalnog zdravlja mladih kroz interaktivne radionice sa psiholozima i pedagoškim djelatnicima. Uzimajući u obzir svakodnevni porast rizičnih čimbenika kojima su mladi izloženi, skrb o mentalnom zdravlju mladih jedan je od prioriteta u radu i djelovanju Centra za mlade Čapljina, što potvrđujemo i besplatnim psihološkim savjetovalištem koje je mladima dostupno u Centru kroz cijelu godinu.

Na kraju, u trećem dijelu projekta mladi će po drugi put u našem gradu imati priliku pohađati tečaj fotografije koji vodi naš fotograf Marin Kovačević. Tečaj fotografije trajat će dva mjeseca, u trajanju od 25 školskih sati, a uključivat će i terensku nastavu.

IZVOR: Vijeće mladih Federacije Bosne i Hercegovine

Kroz sljedeća četiri mjeseca svi mladi, ali i njihovi roditelji, imat će priliku na našoj službenoj web stranici centarzamladecapljina.eu pratiti i online kampanju o sigurnosti na internetu. Kroz online kampanju čitateljima će biti pruženi korisni savjeti i tehnike zaštite na internetu.

Bitno je za naglasiti da su sve radionice potpuno besplatne i da su svi dobrodošli. Najave svih aktivnosti možete pratiti na Facebook i instagram profilima Centar za mlade Čapljina, i Maro photography.

Ovim putem se želimo zahvaliti Vijeću mladih Federacije Bosne i Hercegovine koji su nas prepoznali kao aktivnog suradnika i predlagača pozitivnih ideja. Smatramo da će novi projekt donijeti osvježenje u našu sredinu i potaknuti mlade na druženje i međusobnu podršku.
Ispred Centra za mlade pozivamo sve mlade u našem gradu da se uključe u aktivnosti projekta ali i rad Centra, te se nadamo uspješnoj suradnji i implementaciji projekta “Digitalna generacija: Promicanje zdravlja, sigurnosti i kreativnosti”.

Vijeće mladih Federacije Bosne i Hercegovine možete posjetiti na njihovoj službenoj web-stranici:
https://www.vijecemladih.ba/

#vijecemladih#garantmladih#fakatjevakat#garantnestodobro

Podjelite ovu objavu putem