Projekt Digitalna Generacija – završena prva faza radionica

Projekt Digitalna Generacija – završena prva faza radionica

U sklopu projekta “Digitalna Generacija”, čiji je cilj poticanje zdravog online ponašanja, sigurnosti na internetu te razvoja kreativnih vještina među mladima, odvijaju se brojne aktivnosti koje su već privukle znatan interes i sudjelovanje mladih iz Federacije Bosne i Hercegovine. Ovaj vrijedan projekt ostvaruje se zahvaljujući financijskoj podršci Vijeća mladih FBiH.

Jedna od ključnih komponenti projekta bila je provedba radionica o sigurnosti na internetu. Mladi su imali priliku naučiti o zaštiti svojih osobnih podataka, prepoznavanju online prijetnji te razvijanju digitalnih kompetencija koje su ključne u današnjem digitalnom društvu. Radionice su se pokazale izuzetno korisnima, a mladi su stekli vrijedno znanje koje će im pomoći u sigurnom surfanju internetom.

Uz to, u sklopu projekta “Digitalna Generacija” pokrenut je i foto tečaj. Mladi entuzijasti su dobili priliku usavršiti svoje vještine u fotografiranju i obradi fotografija, a sada možemo s ponosom reći da je počela stvaranje pravih malih umjetnika. Tečaj je izazvao ogroman interes, a rezultate njihovog truda možete pogledati prilikom završetka tečaja kada ćemo organizirati svečanu izložbu fotografija u Čapljini.

Foto tečaj će u daljnjoj izvedbi imati i dio terenske nastave kako bi polaznici naučili što više i kako bi smo se upoznali s nekim lokalnim ljepotama.

Projekt “Digitalna Generacija” ne bi bio moguć bez podrške Vijeća mladih FBiH, koje je prepoznalo važnost ulaganja u obrazovanje i razvoj mladih. Njihova financijska podrška omogućila je provedbu ovih vrijednih aktivnosti koje doprinose razvoju digitalnih kompetencija, promicanju sigurnosti na internetu i poticanju kreativnosti među mladima.

Ostanite s nama jer nas očekuje još mnogo uzbudljivih događanja u sklopu projekta “Digitalna Generacija”. Radujemo se dijeljenju novih iskustava, znanja i kreativnih dostignuća mladih talenata iz Čapljine, pa tako iz FBiH.

Podjelite ovu objavu putem