Steam je uveo opciju snimanja videa u igrama

Steam je uveo opciju snimanja videa u igrama

Ako ste upoznati s funkcijom Shadow Play iz Nvidije, slična funkcija je postala dostupna na Steamu. Snimanje neponovljivih gaming iskustava sada je moguće na Steamu zahvaljujući Steam Game Recording funkciji. Snimanje se može uključiti u bilo kojoj igri, čak i ako je kupljena izvan Steama. Na izboru je pozadinsko snimanje i snimanje na zahtjev korisnika. U prvom slučaju, snimanje će započeti kada igrač upali igru, a igrač može podesiti dužinu snimke i količinu prostora na disku koji snimka zauzima. U drugom slučaju, snimanje se ručno aktivira koristeći odgovarajući tipkovnički prečac (ili preko Steam Overlay).

Ima tu još. Na primjer, snimak možete skratiti ili naznačiti trenutak od kojeg treba krenuti. Osim toga, snimak možete podijeliti s prijateljem na Steamu ili ga poslati na neki drugi uređaj. Također, neke igre imaju posebnu podršku za Game Recording, pa postoji opcija za automatsko stvaranje markera na traci videa u zavisnosti od sadržaja u tom trenutku, npr. vrijeme provedeno u lobbyju, smrt ili ostvarivanje nekog achievementa, što će olakšati odabir najzanimljivijih trenutaka. I da, samostalno postavljanje markera je također podržano.

Snimci se mogu pretvoriti u MP4 format, a sve to će raditi i na Steam Decku. Uz to, video enkodira grafička kartica i procesor se oslobađa.

Game Recording je trenutno u beta verziji. No, svatko može pristupiti aktiviranjem sudjelovanja u testovima. Jednostavno idite na Steam, zatim Settings, Interface, Beta Participation, gdje možete odabrati bilo koju beta opciju. Zatim idite na Settings, pa Game Recording i odaberite između pozadinskog (Background) snimanja i snimanja na zahtjev korisnika (On Demand).

Podjelite ovu objavu putem
loader-image

Čapljina, BA


5:58 pm,

Jul 20, 2024


temperature icon35°C

few clouds


Humidity


37 %Pressure


1007 mbWind


12 Km/h


Wind Gust Wind Gust:


14 Km/hClouds Clouds:

16%Visibility Visibility:

0 km


Sunrise Sunrise:

5:27 am

Sunset Sunset:

8:23 pm

Social Links