Viber ažurira postavke privatnosti i uvodi zanimljiva ograničenja za korisnike!

Viber ažurira postavke privatnosti i uvodi zanimljiva ograničenja za korisnike!

Kompanija Rakuten Viber počela je da obavještava korisnike da će za 30 dana uvesti promjene u svoj pravilnik Uslova privatnosti zbog kojih će neki ostati bez svojih naloga.

Korisnike u Bosni i Hercegovini je 22. kolovoza zatekla poruka o ažuriranim pravilima Uvijeta privatnosti Viber aplikacije koji će postati aktivni za 30 dana.

Najpopularnija aplikacija za dopisivanje u našoj zemlji kaže da je privatnost korisnika najveći prioritet, a kada se dese promjene u samoj aplikaciji ili u uslugama koje pruža, želi da svi budemo obaviješteni o tome.

Kako bi bio transparentan u svom poslovanju, Viber je saopćio kako će deaktivirati naloge određenih korisnika.

Ukoliko obrišete aplikaciju sa svog telefona, Viber će obrisati povijest poziva i poruka koje su povezane sa tim uređajem, ali ne i sa ostalim uređajima na kojima je Viber instaliran, kao što su tablet ili računalom. Međutim, ako Viber nije aktivan na drugim uređajima, a aplikacija se ponovo ne instalira u naredna dva tjedna nakon brisanja, kompanija kaže da može deaktivirati vaš račun.

Dodatno, čini se da je dobra ideja s vremena na vrijeme otvoriti Viber aplikaciju, čak i ako nemate nepročitanih poruka, jer kompanija kaže da može da deaktivira račune korisnika koji godinu dana nisu bili aktivni

Podjelite ovu objavu putem
loader-image

Čapljina, BA


5:23 pm,

Jul 20, 2024


temperature icon35°C

scattered clouds


Humidity


37 %Pressure


1007 mbWind


17 Km/h


Wind Gust Wind Gust:


19 Km/hClouds Clouds:

25%Visibility Visibility:

0 km


Sunrise Sunrise:

5:27 am

Sunset Sunset:

8:23 pm

Social Links