WhatsAppa – navigacijska traka ide dolje (ANDROID)

WhatsAppa – navigacijska traka ide dolje (ANDROID)

Samo za Androide Odlična promjena za korisnike WhatsAppa – navigacijska traka ide dolje.

Kako naglašavaju na WABetaInfo, korisnici pametnih telefona koji rade na Androidu već neko vrijeme traže ove promjene.

Iako smo početkom ovog tjedna pisali o novitetima koje priprema WhatsApp, na stranici WABetaInfo, najrelevantnijem izvoru informacijama za ovu komunikacijsku platformu, kažu kako Meta već priprema još jednu veliku promjenu koja je ovog puta usmjerena samo korisnicima Androida. Podsjetimo, prije nekoliko dana objavljeno je kako WhatsApp razvija novu opciju koja će korisnicima omogućiti šifriranje pojedinačnih razgovara biometrijom ili šifrom te skrivanje tih razgovora tako da se oni neće pojavljivati na popisu ostalih razgovora, javlja Zimo. Posljednja testna verzija WhatsAppa za Android otkrila je kako dizajneri ove aplikacije rade na promjeni korisničkog sučelja s kojom će aplikacija za telefone koji rade na Googleovom operativnom sustavu postati slična aplikaciji za Appleove telefone.

Najvažnija promjena koju mogu očekivati korisnici aplikacije za Android jest premještanje navigacijske trake na dno aplikacije. Riječ je o promjeni koju korisnici traže već neko vrijeme, jer je korisničko sučelje aplikacije za Androide već zastarjelo te nije user friendly poput drugih aplikacija, odnosno poput ove aplikacije namijenjene za iOS. Na dnu WhatsAppa korisnicima će tako jednostavno biti dostupne opcije razgovora, zajednica, statusa i poziva, a kako kažu na WABetaInfo, s tom promjenom ujednačit će se iskustvo korištenja aplikacije na različitim platformama.

S redizajnom WhatsApp za Androide bit će moderniji, dok će navigacija kroz aplikaciju biti intuitivnija i jednostavnija jer će najvažnije opcije biti dostupne samo s jednim dodirom prsta po ekranu. S obzirom na to da se ovaj novitet tek testira, dostupan je u beta verziji aplikacije, a ne i u konačnoj verziji. Nije poznato kada će promjena sučelja biti dostupna svim korisnicima Androida, no nagađa se kako to možemo očekivati tijekom sljedećih nekoliko tjedana s nekom novom nadogradnjom aplikacije.

Podjelite ovu objavu putem