BEST Mostar – Hackathon za srednjoškolce i studente

BEST Mostar – Hackathon za srednjoškolce i studente

Tehnički klub Univerziteta “Džemal Bijedić” – BEST Mostar, treću godinu zaredom, organizira programersko natjecanje Hackathon za srednjoškolce završnih razreda i studente sa područja BiH.

Natjecanje će se održati od 17.-19. ožujka 2023. godine u Mostaru u prostorijama INTERA Tehnološkog parka. Hackathon je jedinstveni događaj koji pruža priliku za učenje i nagrađuje znanje. Cilj organiziranja ovog događaja je potaknuti kreativno razmišljanje, razvoj i unapređenje sposobnosti, kao i usvajanje znanja i vještina prilikom rješavanja predstavljenih problema.

Ove godine “Hackathon” se sastoji iz dva dijela. Prvi dio, Jobfair, će se održati 17. ožujka. Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa vodećim kompanijama iz BiH, te prisustvuju hard i soft skills radionicama koje su pripremljene za njih. Drugi dio predstavlja natjecateljski dio, koji će se održati od 18. i 19. ožujka gdje će timovi (3-5 članova) imati 36 sati da osmisle rješenje za zadanu temu. Natjecatelji će imati mogućnost savjetovati se s iskusnim mentorima (zaposlenici vodećih IT firmi u BiH), koji će im biti na ispomoći.

Za najbolje timove su organizatori pripremili vrijedne novčane nagrade, odnosno:

  • 1. mjesto – 2.000,00 KM
  • 2. mjesto – 1.000,00 KM
  • 3. mjesto – 500,00 KM

Svi zainteresirani za sudjelovanje na natjecanju mogu se prijaviti putem ovog link-a.

Prijave su otvorene do 25. veljače.

Podjelite ovu objavu putem