Čapljina: Usvojena odluka o neradnoj nedjelji

Čapljina: Usvojena odluka o neradnoj nedjelji

Vijećnici Gradskog vijeća grada Čapljine danas su s jednim suzdržanim glasom izglasali Odluku o radnom vremenu objekata u kojima pravne i fizičke osobe obavljaju djelatnost na području grada Čapljine, kao i o neradnoj nedjelji.

Ovom odlukom utvrđuje se raspored radnog vremena u kojem mogu poslovati sve pravne i fizičke osobe koje se bave trgovinom na veliko i malo, ugostiteljstvom, djelatnosti putničkih agencija, obrtom i obrtničkim srodnim djelatnostima, te organizatori koncerata i manifestacija i priređivača igara na sreću na području Čapljine, a za kršenje odluke kazne su određene i do tri tisuće KM.

Prema odluci gradskih vijećnika trgovine na veliko i malo u kojima se vrši promet prehrambenim proizvodima može se odrediti radno vrijeme svakim danom od 6 do 22 sata, izuzev nedjeljom i državnim praznicima.

Ni trgovine na veliko i malo u kojima se vrši promet neprehrambenim proizvodima neće raditi nedjeljom, a njihovo radno vrijeme bit će od 7 do 21 sat.

Nedjeljom, blagdanima i neradnim danima omogućit će se trgovinama koje se bave prodajom pekarskih proizvoda od 7 do 12 sati, cvjećarama, također od 7 do 12 dok je trgovinama koje se bave isključivo prodajom suvenira dozvoljen rad nedjeljom i blagdanima od 8 do 24 sata te tradicionalnim, starim obrtima i zanatima na području Grada Čapljine od 8 do 24 sata.

Ova Odluka stupa na snagu osam dana od dana objavljivanja u Narodnom listu grada Čapljine.

Podjelite ovu objavu putem