Inspirativno iskustvo na događaju “Youth Speak First” u Sarajevu: Povezivanje za bolju budućnost mladih

Inspirativno iskustvo na događaju “Youth Speak First” u Sarajevu: Povezivanje za bolju budućnost mladih

Uzbudljivo putovanje koje smo nedavno proveli do Sarajeva kako bismo prisustvovali događaju “Youth Speak First” ostavilo nas je nadahnutima i osnaženima. Organiziran od strane BOSNIA AND HERZEGOVINA RESILIENCE INITIATIVE (BHRI) i Međunarodne organizacije za migracije (IOMBiH), ovaj događaj donio je zajedno mlade ljude, stručnjake i entuzijaste kako bi razgovarali o ključnim pitanjima koja utječu na mlade i kako unaprijediti njihove zajednice.

Naša posjeta događaju “Youth Speak First” bila je ispunjena dinamičnim raspravama, inspirativnim govorima i prilikama za stvaranje dubokih veza. Centar za mlade Čapljina nije samo sudjelovao kao promatrač, već smo aktivno sudjelovali u diskusijama i radionicama koje su poticali organizatori. Ovaj događaj nije samo bio prilika za dijeljenje naših iskustava, već je omogućio i stvaranje novih poznanstava s mladim liderima, predstavnicima organizacija civilnog društva i stručnjacima iz različitih sektora.

Jedno od glavnih naglaska događaja bila je potreba za jačim angažmanom mladih u razvoju lokalnih zajednica. Kroz razmjenu ideja, iskustava i inovativnih pristupa, sudionici su istraživali kako zajedno možemo izgraditi okruženje u kojem mladi imaju ključnu ulogu u kreiranju pozitivnih promjena. Radionice su se fokusirale na teme kao što su zapošljavanje mladih, obrazovanje, socijalna inkluzija i aktivno građanstvo. Kroz ove interaktivne sesije, imali smo priliku razgovarati o izazovima s kojima se suočavaju mladi u našim lokalnim zajednicama te razmijeniti strategije za rješavanje tih problema.

Posebno je ohrabrujuće što su se događaju “Youth Speak First” pridružili predstavnici BHRI i IOMBiH, koji su istaknuli važnost ulaganja u mlade kao ključni resurs za budući razvoj zemlje. Njihova podrška i posvećenost mladima dali su nam dodatnu motivaciju da se aktivno uključimo u inicijative i projekte koji će poboljšati uvjete života mladih u našoj lokalnoj zajednici.

Ova posjeta Sarajevu nije samo bila putovanje, već i korak prema stvaranju pozitivnih promjena u našoj lokalnoj zajednici. Povezali smo se s istomišljenicima, dijelili smo svoje ideje i planove te smo dobili novu perspektivu koja će oblikovati naše buduće napore. Sudjelovanje na događaju “Youth Speak First” podsjetilo nas je na snagu suradnje i važnost slušanja glasova mladih kako bismo stvorili bolju budućnost za sve.

S novim poznanstvima i inspiracijom koju smo donijeli sa sobom, osjećamo se spremni i motivirani za rad na projektima koji će potaknuti pozitivne promjene u životima mladih u našoj lokalnoj zajednici.

Događaj “Youth Speak First” nije samo običan skup – to je mjesto gdje su se ideje razmijenile, prijateljstva su se stvorila i planovi za bolju budućnost su se oblikovali. S ponosom se prisjećamo ovog iskustva i jedva čekamo vidjeti kako će naša suradnja i trud donijeti pozitivne promjene mladima u našem malom dijelu svijeta.

Podjelite ovu objavu putem