Prijave za Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study (YES) – jednu godinu srednje škole provedite u USA

Prijave za Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study (YES) – jednu godinu srednje škole provedite u USA

Prijave za Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study (YES) program razmjene su otvorene.

Pozivaju se zainteresirani učenici da do 24. listopada 2023. godine posjete web stranicu: http://ais.americancouncils.org/yes kako bi se registrirali za testiranje i pokrenuli svoju prijavu.

Više o YES stipendiji:

Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study (YES) je program kojim se stipendira jednogodišnja razmjena srednjoškolaca iz Bosne i Hercegovine kako bi proveli narednu školsku 2024-25. godinu u Sjedinjenim Američkim Državama. Testiranje je otvoreno učenicima koji su tokom 2023/24. školske godine upisani u prvi ili drugi razred srednje škole u BiH i koji su rođeni između 1.siječnja 2007. godine i 15. srpnja 2009. godine.

YES je u potpunosti financiran od strane Vlade SAD (State Department), a od 2008. godine u Bosni i Hercegovini ga sprovodi American Councils for International Education . Učenici koji dobiju stipendiju žive sa američkim obiteljima-domaćinima gdje pohađaju srednju školu i sudjeluju u vannastanim aktivnostima kako bi naučili više o američkom društvu i vrijednostima, stekli liderske vještine i podučili Amerikance o svojoj zemlji i kulturi. Do sada je 183 učenika iz cijele Bosne i Hercegovine sudjelovalo u YES programu.

http://www.americancouncils.org

Podjelite ovu objavu putem