Instagram testira funkciju Flipside što to znači?

Instagram testira funkciju Flipside što to znači?

Društvena mreža Instagram trenutno provodi testiranje inovativne opcije nazvane “Flipside”, koja omogućuje korisnicima stvaranje privatnog segmenta svog profila namijenjenog dijeljenju osobnog sadržaja isključivo s odabranim prijateljima.

Flipside je funkcija koja podsjeća na koncept Finsta, gdje korisnici održavaju odvojeni, privatniji dio profila u odnosu na svoj glavni, javni profil. Nova funkcija omogućuje korisnicima jednostavno stvaranje privatnog prostora, koji će biti dostupan samo njihovim bliskim, odnosno odabranim prijateljima. Na primjer, korisnici će imati mogućnost postavljanja drugačije profilne fotografije, imena i biografije za “privatnu stranu”, a također će imati kontrolu nad tim tko može vidjeti njihov Flipside sadržaj. Opcija “počni iznova” i “ukloni sve korisnike” također će biti dostupna.

Za pristup nečijem Flipsideu, dovoljno je dodirnuti odgovarajuće dugme ili povući prstom prema dolje na glavnom profilu. Time se stvara odvojeni prostor u kojem korisnici mogu dijeliti sadržaj selektivnije.

Cilj Flipsidea je pružiti korisnicima prilagodljiv profil odvojen od javnog. Korisnici će imati potpunu kontrolu nad tim tko može vidjeti njihov Flipside sadržaj, a funkcija je suštinski dizajnirana kako bi ponudila privatnije iskustvo dijeljenja s njihovim bliskim prijateljima.

U studenom 2023., Instagram je proširio svoju funkciju “Close Friends”, što je omogućilo korisnicima dijeljenje privatnih priča unutar glavnog feeda. Čini se da Flipside ide korak dalje u ovom konceptu, stvarajući poseban odjeljak na korisničkom profilu za ove odabrane postove, potencijalno nudeći organiziranije i intimnije iskustvo dijeljenja.

Ova nova opcija trenutno je u fazi testiranja, stoga Instagram još nije potvrdio službeni datum lansiranja, no korisnici neće dugo čekati.

Podjelite ovu objavu putem