Kako do 10.000 EUR bespovratnih sredstava za energetsku efikasnost – Prijave za projekat EENergy otvorene do 15. travnja

Kako do 10.000 EUR bespovratnih sredstava za energetsku efikasnost – Prijave za projekat EENergy otvorene do 15. travnja

EENergy je projekt koji financira EU, a ukupno 9 mil EUR biće raspoređeno kroz 900+ grantova za mala i srednja poduzeća širom Evrope. EENergy je osmišljen sa ambicijom da podrži zelenu tranziciju u malim i srednjim poduzećima i osigura unapređenje energetske efikasnosti klijenata na programskom području. Projekat se sprovodi u saradnji sa Evropskom mrežom poduzetništva, u okviru programa Jedinstvenog tržišta EU.

Poduzetnici koji se prijave mogu ostvariti do 10.000 EUR bespovratnih sredstava.

Financijska podrška do 10.000 EUR će se dodijeliti odabranim korisnicima za provjeru aktivnosti koje će dovesti do poboljšanja energetske efikasnosti. Ugovorni cilj aktivnosti je smanjenje potrošnje energije za 5 %. Takve radnje moraju spadati u jednu ili nekoliko od sljedeće tri kategorije: ulaganja u objekte i opremu, savjetovanje o uštedi energije ili obuka zaposlenih.

Kako se prijaviti?

Ako ste vlasnik ili predstavnik malog ili srednjeg poduzeća, želite da povećate svoju energetsku efikasnost, popunite obrazac na linku: https://forms.gle/n5o5k6K6VxTReNhH7, a EEN savjetnik će vas kontaktirati kako biste zajedno razradili akcijski plan smanjenja potrošnje energije u vašem poduzeću. Rok za prijavu na javni poziv je 15. april 2024. godine, s tim što je prije same prijave neophodno proći savjetovanje sa EEN savjetnikom.

Više informacija dostupno je na zvaničnoj stranici projekta: eenergy.grantplatform.com

Podjelite ovu objavu putem