Otkrijte tajnu: manje poznata, ali korisna značajka Google maps-a!

Otkrijte tajnu: manje poznata, ali korisna značajka Google maps-a!

Googleova aplikacija za navigaciju ima opciju koja vam može značajno olakšati planiranje putovanja, bez obzira idete li sami ili u društvu.

Aplikacija Google Maps krije korisnu značajku koja nije istaknuta, ali može biti iznimno korisna.

Riječ je o popisima, pomoću kojih možete na jednom mjestu sakupiti odabrana mjesta na karti i koristiti ih za planiranje putovanja. Možete dodati muzeje koje želite posjetiti ili označiti mjesta na koja se želite vratiti kasnije.
Popise možete koristiti sami ili ih dijeliti s drugima. Ovdje se oslanjamo na verziju Google Mapsa za web, ali iste mogućnosti nude i verzije za Android i iOS.
Započnite stvaranje popisa tako da odaberete mjesto koje želite dodati na popis. Kliknite na kartu i mjesto će biti označeno. Zatim kliknite gumb “Spremi” i vaš prvi unos na popisu je spremljen.

Google Maps već ima nekoliko predloženih popisa poput “Omiljeno”, “Želim posjetiti” i “Planovi putovanja”. Ako vam nijedan od tih prijedloga ne odgovara, možete stvoriti vlastiti popis klikom na “Novi popis”. Dajte mu naziv, kliknite “Stvori” i to je to.

Vaš novi popis će se pojaviti na lijevoj ploči. Da biste dodali više mjesta na isti popis, kliknite na drugo mjesto na karti, zatim “Spremi” i odaberite popis.
Kako dodajete više mjesta, primijetit ćete kako su označena na karti, što olakšava pronalaženje kad smanjite prikaz.
Svi prilagođeni popisi su označeni plavim i bijelim kružićima. Ne možete stvoriti vlastite oznake kao što su žute zvjezdice koje se koriste za označavanje omiljenih mjesta.

Također možete dodati opis popisa od 400 znakova ako smatrate da je potrebno dodatno objašnjenje, što je korisno ako dijelite popis s drugima.

Podjelite ovu objavu putem