Krenula je probna matura, evo svih ispita na jednom mjestu 2024

Krenula je probna matura, evo svih ispita na jednom mjestu 2024

Ovog četvrtka završene su prijave ispita državne mature, a s učenjem i pripremom ovih ispita brojni će maturanti krenuti u drugom dijelu zimskih praznika. Maturanti od danas mogu rješavati probne ispite mature i tako doznati koji dio gradiva nisu dobro usvojili i na njemu bi trebali poraditi do ‘pravih’ ispita.

U 2021. godini prvi puta je provedena probna državna matura. Obrazloženje za njenu provedbu bilo je ono da je ta generacija maturanata  zakinuta za nastavu uživo zbog pandemije, potresa i štrajka.

Probni ispiti zadnje dvije godine provode se online, a tako će biti i ove godine. Maturanti od danas mogu rješavati probne ispite koje je objavio Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO). Rješenja će biti dostupna za mjesec dana i tada će maturanti doznati koji dio gradiva nisu dobro usvojili i na njemu bi trebali poraditi do ‘pravih’ ispita.

Kako nam je još ljetos rekao Vinko Filipović, ravnatelj NCVVO-a, razlog provedbe probne mature u 2024. je taj da je ovo generacija koja je imala 2. i 3. pandemijski razred. A i ranije generacije maturanata kazale su, tvrdi, da su im ovi ispiti bili korisni.

Sve probne ispite u 2024. možete preuzeti klikom na poveznice u nastavku.

Podjelite ovu objavu putem
loader-image

Čapljina, BA


5:30 pm,

Jul 20, 2024


temperature icon35°C

scattered clouds


Humidity


37 %Pressure


1007 mbWind


17 Km/h


Wind Gust Wind Gust:


19 Km/hClouds Clouds:

25%Visibility Visibility:

0 km


Sunrise Sunrise:

5:27 am

Sunset Sunset:

8:23 pm

Social Links