Microsoft Outlook od korisnika zahtijeva Edge preglednik!

Microsoft Outlook od korisnika zahtijeva Edge preglednik!

Osim što Microsoftov alat za slanje i primanje e-pošte od korisnika zahtijeva prethodno instaliran Edge internetski preglednik, Outlook dolazi i s novim mogućnostima umjetne inteligencije.

Izvješća pokazuju kako postoji novi zahtjev kojeg korisnici trebaju ispuniti prije nego što mogu koristiti novu verziju Microsoftove besplatne Outlook aplikacije za Windows 10 i 11. Prema MSPowerUser-u, trebate imati instaliran i pokrenut Microsoftov Edge preglednik kako biste pristupili svojoj e-pošti u Outlooku. Novi zahtjev otkrili su korisnici na online forumu Reddit, gdje su objavili slike poruke o pogrešci u kojoj stoji da nova verzija Outlooka zahtijeva da imate instaliran Edge.

Čini se da je bit stvari u tome što Outlook koristi Microsoft Edge Webview 2 za određene internetske funkcije. Iako s Windows 10 i 11 Microsoft predefinirano instalira Outlook i Edge, stvar je u tome da vrlo vjerojatno mnogi korisnici ne koriste Edge, usprkos tomu što je Microsoft u posljednjih nekoliko godina dosta poboljšao Edge, barem u usporedbi sa Internet Explorerom.

Microsoft unutar Outlooka implementira novi alat umjetne inteligencije Copilot

Uz zahtjev za instaliranje vlastitog Microsoftovog preglednika, Outlook je dobio i neka nova obilježja umjetne inteligencije u svoj alat za slanje i primanje e-pošte. Na primjer, uskoro ćete moći koristiti chatbot Copilot za rezerviranje sastanaka izravno iz niti e-pošte u programu Outlook.

Copilot će moći kreirati pozivnice s prikladnim nazivom za sastanak, dnevnim redom, sažetkom niti e-pošte na kojoj se sastanak temelji i popisom sudionika. Prema Microsoft 365 Roadmap stranici, opcija “Raspored s Copilotom” bit će dostupna korisnicima Outlooka. Klikom na nju kreirat ćete pozivnicu za sastanak, koja će biti obrazac koji se sastoji od “naslova sastanka, dnevnog reda i sažetka razgovora kao unaprijed ispunjeni popis sudionika iz niti e-pošte i privitak izvorne niti e-pošte”.

Zakazivanje sastanaka sa značajkom Copilot dizajnirano je za uštedu vremena i truda korisnika pojednostavljivanjem procesa generiranja pozivnica za sastanke, pomažući tako korisnicima programa Outlook da budu produktivni. Ono što je također dobra vijest je da korisnici Outlooka neće morati dugo čekati na to kako bi novo obilježje rasporeda sastanaka bude dostupno. Prema stranici Plana (ID značajke: 372895), bit će dostupan u pregledu od sljedećeg mjeseca, dok će mogućnost biti dostupna za opće korištenje u svibnju.

Međutim, vrijedi napomenuti da je Copilot u Outlooku dostupan samo za pretplatnike Microsoft 365. Ako ste plaćeni korisnik Microsoft 365, moći ćete koristiti Copilotovu značajku zakazivanja sastanaka u gotovo svim Outlook klijentima, uključujući Android, Mac, iOS, stolno računalo i internetske preglednike. Osim toga, obilježje će biti dostupno za novu aplikaciju Outlook za Windows aplikaciju.

Ono što ovdje treba imati na umu jest da će obilježje “Raspored s Copilotom” biti pokrenuta kao dio Microsoftovog programa Preview idući mjesec, u ožujku, dok će puno predstavljanje biti dostupno tek u svibnju. I još jedna stvar na koju treba pripaziti jest to da budete pretplatnik na Microsoft 365, jer će samo pretplatnici Microsoft 365 alata moći koristiti nove mogućnosti umjetne inteligencije.

Podjelite ovu objavu putem