MIUI 14 – Ovo su prvi zvanični detalji

MIUI 14 – Ovo su prvi zvanični detalji

Krajem prošle godine Xiaomi je predstavio MIUI 13. On je predstavljen na istom događaju kada i Xiaomi 12 serija, pa su sasvim realne priče da kineska kompanija na predstavljanju Xiaomi 13 serije predstavi MIUI 14. Danas o njemu saznajemo prve zvanične detalje koji dolaze iz Xiaomija.

Šef MIUI-a danas je objavio neke detalje o MIUI 14 na svom Weibo profilu. Jin Fan je direktor proizvoda u Xiaomiju, ali i šef odjela MIUI Experience. Iako on nije tako aktivan na Weibo-u, danas je otkrio da je njegov tim tokom protekle godine naporno radio na razvoju MIUI 14.

Fan navodi da će sljedeća generacija Xiaomijeva korisničkog interfejsa biti uskoro predstavljena, ali nije otkrio kada tačno će se to desiti. No, naveo je da je jedan od ciljeva njegovog tima bio da MIUI 14 učini najjednostavnijim korisničkim interfejsom. Ovo sugeriše da će MIUI 14 donijeti redizajn u odnosu na prethodnika.

Na ljeto su se pojavile neke fotografije koje su otkrile da će MIUI 14 stići sa promjenom dizajna, ali dobro je sada to i službeno čuti od strane kompanije. Tada je otkriveno da će MIUI 14 navodno imati podebljani font i izgledat će modernije sa korisničkim interfejsom baziranim na karticama. Izbornik widgeta i izbornik launchera također će dobiti redizajn.

Podsjećamo da je Xiaomi je sa MIUI 12 predstavio novi dizajn korisničkog interfejsa. Kineska kompanija je nakon toga predstavila MIUI 12.5, MIUI 12.5 Enhanced Edition i MIUI 13, ali niti jedan od njih nije donio veće promjene u dizajnu. Međutim, čini se da će MIUI 14 konačno donijeti velike dizajnerske promjene.

Podjelite ovu objavu putem