Mostar: SUMIT domaćin međunarodne konferencije MoStart

Mostar: SUMIT domaćin međunarodne konferencije MoStart

18. do 20. travnja 2023.

Konferencija je tematski podijeljena na tri dijela obrazovanja, znanosti i IT-a sukladno ciljanim javnostima.

Prva međunarodna konferencija o digitalnoj transformaciji u obrazovanju i primjenama umjetne inteligencije MoStart u organizaciji Centra za informacijske tehnologije SUMIT i Sveučilišta u Mostaru održat će se od 18. do 20. travnja 2023. Cilj ovog znanstvenog skupa je okupiti stručnjake koji se bave umjetnom inteligencijom i njenom primjenom u svim područjima ljudskog života, a posebice u obrazovanju, najavili su organizatori. Konferencija je tematski podijeljena na tri dijela obrazovanja, znanosti i IT-a sukladno ciljanim javnostima. Konferencija će ponuditi dinamičan program koji uključuje tehničke sesije, glavne govore i zanimljive radionice, pružajući sveobuhvatno i raznoliko iskustvo učenja za sudionike.

Obrazovni dio MoStart konferencije ima za cilj inspirirati sve sudionike obrazovnog procesa iz osnovnih i srednjih škola da nastave sa stalnim učenjem i jačanjem svojih kompetencija. Sudionici će imati priliku kroz niz radionica upoznati se s najnovijim tehnologijama i mogućnostima u obrazovanju te podijeliti vlastita iskustva. Znanstveni dio usmjeren je na digitalnu transformaciju u obrazovanju i aplikacije umjetne inteligencije. Obuhvaća širok spektar tema temeljenih na tehnologiji, uključujući inteligentne sustave podučavanja, proširenu stvarnost u obrazovanju i robotiku u obrazovanju. IT dan bit će prilika za povezivanje sa zajednicom programera, inženjera i tehnoloških entuzijasta iz čitave regije. MoStart konferencija bit će domaćin impresivnom panelu s najnovijim trendovima u industriji te mnogobrojnim zonama s vodećim brendovima u tehnološkom sektoru.

S obzirom na velik broj tvrtki i organizacija koje će sudjelovati te broja učenika i studenata kojima je ulaz na konferenciju u potpunosti besplatan, ovo će biti izvrsna mogućnost za sve one koji traže nove talente i “buduće seniore”, a također i za sve one koji žele karijeru usmjeriti u ovom području. Partneri konferencije su CARNET, Agencija za komercijalnu djelatnost AKD, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Županije Središnja Bosna, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske te Zavod za školstvo HNŽ-a i Zavod za odgoj i obrazovanje ŽZH i HBŽ, stoji u najavi ovog događaja.

Podjelite ovu objavu putem