Maturantima drže besplatne pripreme iz Matematike i još tri velika predmeta, evo kako se prijaviti

Maturantima drže besplatne pripreme iz Matematike i još tri velika predmeta, evo kako se prijaviti

Već smo najavili da će se u sklopu projekta studenata Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, Studenti za buduće studente – pripreme za maturu, održavati besplatne pripreme za maturu iz Kemije. Njih drže studenti Kemijskog odsjeka.

Besplatne online pripreme iz četiri predmeta

No, sada stiže vijest da će pripreme održavati studenti još tri odsjeka, sve organizaciji Studentskog zbora PMF-a. Osim Kemije, organiziraju se i besplatne pripreme iz Matematike, Biologije Fizike i to sve u virtualnom formatu.

– U periodu od 20. veljače do 1. travnja 2023. godine održavat će se pripreme za maturu iz Fizike i Matematike, a od 3. travnja do 17. svibnja 2023. godine pripreme iz Kemije i Biologije. Predavanja iz svakog predmeta podijeljena su u 18 nastavnih cjelina koje su usklađene s Ispitnim katalogom za državnu maturu iz pojedinog predmeta u školskoj godini 2022./2023. Unutar svake nastavne cjeline obrađuje se teorijski uvod i zatim se rješavaju zadaci. Teorijskim su uvodom obuhvaćeni svi glavni pojmovi koje bi maturanti trebali znati prilikom polaganja mature, dok su zadaci prilagođeni onima koji su se pojavljivali na prethodnim ispitima državnih matura. Svaka nastavna cjelina izvodit će se u trajanju od dva školska sata, javljaju iz Studenskog zbora PMF-a.

Potrebna je prijava

Ono što treba posebno istaknuti jest da se maturanti moraju prijaviti za ove pripreme, a te prijave vrše se zasebno za svaki predmet putem sljedećih poveznica:

U tablicama ispod možete vidjeti detaljne rasporede priprema za svaki od predmeta.

Važne datume upisa na fakultete možete doznati ovdje, dok se kalendar mature nalazi na linku.

Ukoliko nemate uvjete za slušanje ovih predavanja, možete ih slušati u Centru za mlade pod uvjetom da se javite na mail:
[email protected]

Podjelite ovu objavu putem