Ovo su najbolje serije u 2023. Neke ste možda propustili pogledati, vrijeme je da to ispravite

Ovo su najbolje serije u 2023. Neke ste možda propustili pogledati, vrijeme je da to ispravite

Nismo se ni okrenuli, a kraj godine je. Shodno tome, odlučili smo se osvrnuti na novu televizijsku produkciju u posljednjih dvanaest mjeseci. Već iz letimičnog pregleda recenzija sasvim je jasno da su dva naslova pokrila konkurenciju – The Last of Us i Beef.

Upravo je seriji The Last of Us pripala laskava titula najbolje serije godine, a našla se i na popisu najpretraživanijih serija. Također, veliku pažnju izazvala je i posljednja sezona serije Succession te druga sezona serije The Bear. Oba naslova stekla su brojne poklonike koji ih smjelo svrstavaju na liste najboljih serija svih vremena.

No, lista pred vama donosi druge hvaljene naslove koje ste možda propustili. Najbolje serije 2023. godine čekaju vas u nastavku.

A Small Light

Na listi najboljih novih serija prema stranici Rotten Tomatoes našla se miniserija koja prati nevjerojatnu priču Miep Gies, žene koja je u okrilju Drugog svjetskog rata riskirala svoj život kako bi pružila zaklon obitelji Anne Frank. Priča od povijesnog značaja ispričana je kroz impresivnu glumačku izvedbu, zadržavajući dozu pijeteta prema žrtvama.

The Lost Flowers of Alice Hart

Na listu hvaljenih novih naslova uspješno se uvrstila dramska serija The Lost Flowers of Alice Hart, u kojoj je glavna uloga povjerena čuvenoj glumici Sigourney Weaver. Priča je to o odrastanju na farmi u australskoj divljini, koja sjajno progovara o generacijskim traumama. Ipak nije riječ o klasičnoj obiteljskoj drami, već ovaj naslov u sebi nosi i dozu misterije. Više o njemu možete doznati ovdje.

Daisy Jones i The Six

Mini serija Daisy Jones i The Six prati uspon istoimene grupe kroz glazbenu scenu Los Angelesa 1970-ih  te njihov pokušaj da steknu status svjetskih ikona. Naslovna uloga povjerena je Riley Keough, unuci kralja rock’n’rolla Elvisa Presleya.

Ova muzička drama ne predstavlja veliki odmah od sličnih pripadnika žanra, ali zasigurno će naći svoje poklonike u ljubiteljima glazbe.

Dead Ringers

Mini serija Dead Ringers temeljena je na istoimenom psihološkom trileru iz 1988. godine, koji donosi adaptaciju romana Blizanci Barija Wooda i Jacka Geaslanda. U filmu je dualnu ulogu blizanaca ostvario Jeremy Irons, dok serija ima protagonisticu te je glavna uloga povjerena Rachel Weisz.

Radnja prati identične blizanke Mantel, koje kao ginekologinje izvode niz etički upitnih procedura kako bi svoje klijentice izliječile od neplodnosti. Serija je primila vrlo oprečne kritike, a to je još samo jedan dobar razloga zašto biste joj trebali pružiti šansu.

https://www.youtube.com/watch?v=FA_XOruRFfU&pp=ygUMRGVhZCBSaW5nZXJz

The Fall of the House of Usher

Miniserija The Fall of the House of Usher donosi nam adaptaciju istoimene kratke priče Edgara Allana Poea. Još u najavi procijenili smo kako će ovaj naslov biti hit među gledateljima, a pokazalo se kako su naše projekcije točne. Serija je uspješno prožela obiteljsku dramu elementima horora, ali i humora. 

Podjelite ovu objavu putem
loader-image

Čapljina, BA


5:22 pm,

Jul 20, 2024


temperature icon35°C

scattered clouds


Humidity


37 %Pressure


1007 mbWind


17 Km/h


Wind Gust Wind Gust:


19 Km/hClouds Clouds:

25%Visibility Visibility:

0 km


Sunrise Sunrise:

5:27 am

Sunset Sunset:

8:23 pm

Social Links