Promijenjen dizajn WhatsApp-a za Android – Evo šta je novo

Promijenjen dizajn WhatsApp-a za Android – Evo šta je novo

Svakodnevne su promjene na platformi WhatsApp, a najnovija se odnosi na promjenu dizajna na aplikaciji za Android uređaje.

WhatsApp je u Androd aplikaciju uveo novu donju navigacijsku traku, koja tako zamjenjuje gornju navigacijsku traku koja je imale četiri kartice – Zajednice, Razgovori, Status i Pozivi.

Iz kompanije navode da nova navigacijska traka, koja je “bliža Vašim palčevima i ugodnija za oči”, također ima četiri odjeljka i to – Zajednice, Razgovori, Ažuriranja i Pozivi, s tim što je njihov redoslijed promijenjen, a primjećujete da je stara kartica Status sada postala Ažuriranja. Radi se zapravo o 24-satnim pričama.

Pored toga, nova navigacijska traka je bijela, za razliku od stare koja je bila zelena, a sva četiri odjeljka sada imaju ikone, za razliku od ranije verzije aplikacije, gdje je samo kartica Zajednica imala ikonu.

Iz WhatsApp-a su naveli da su “pomaknuli neke stvari kako bi Vam olakšali pristup onome što Vam je potrebno, kada Vam je potrebno”. To zapravo i ima smisla i sada će korisnicima biti lakše da se prebace između četiri gore navedena odjeljka, i to jednim dodirom, dok je prije trebalo više dodira da se prebacite između kartica koje nisu susjedne.

Nova navigacijska traka već je prije nekoliko sedmica počela stizati beta korisnicima u Indiji, ali sada je kompanija službeno objavila ovu dizajnersku promjenu, što znači da će ona uskoro biti dostupna korisnicima Android uređaja širom svijeta. U svakom slučaju, ako još niste dobili verziju aplikacije s novom dizajnerskom promjenom, ažurirajte WhatsApp aplikaciju putem Google Play trgovine.

Bajtbox

Podjelite ovu objavu putem