WhatsApp donosi nove promjene – Sada nudi najtraženiju funkciju ikad

WhatsApp donosi nove promjene – Sada nudi najtraženiju funkciju ikad

WhatsApp je uveo novo ažuriranje s brojem verzije 2.23.9.13, a radi se o beta verziji, koja će uskoro biti stabilna verzija. Ova verzija sa sobom donosi nekoliko promjena, a jedna je, čini se, i funkcija koja je najtraženija ikad, kada je riječ o korisnicima ove popularne aplikacije.

Jedna od promjena koja stiže s novom nadogradnjom je ona koja korisnicima omogućava da vrlo jednostavno dijele priče sa WhatsApp-a i na svoj Facebook profil.

Na jednostavan način, bez potrebe da izađete iz aplikacije, jednim potezom, možete podijeliti svoj story sa WhatsApp-a na Facebook. Ova je funkcija trenutno u razvoju, ali uskoro će ugledati svjetlo dana. Svakako da će ova mogućnost dodatno uštedjeti vrijeme korisnicima, jer više neće morati ručno dijeliti story sa WhatsApp-a na Facebook.

No, jedna je promjena mnogo bitnija spomena. 2021. godine WhatsApp je uveo mogućnost korištenja istog računa na jednom telefonu i na više drugih uređaja, a danas je ta mogućnost dodatno proširena. Naime, WhatsApp sada nudi ono što je vjerovatno najtraženija funkcija u aplikaciji ikad.

Naime, od sada je moguće koristiti WhatsApp račun na 5 telefona, a svaki dodatni telefon povezuje se na isti način na koji se povezuje WhatsApp sa web aplikacijom, tabletima, pc računarima itd.

Svaki povezani telefon povezuje se na WhatsApp nezavisno, osiguravajući tako da poruke, pozivi, fotografije, videozapisi itd. ostanu end-to-end šifrirani.

Ako je primarni telefon korisnika neaktivan „duži period“, automatski će račun korisnika biti odjavljen sa svih uređaja, kao mjera predostrožnosti.

Ova funkcija već stiže korisnicima širom svijeta, a u narednim sedmicama se očekuje da je dobiju svi oni koji koriste WhatsApp.

Podjelite ovu objavu putem