WhatsApp ponovo dobiva nadogradnju! – Šta je novo?

WhatsApp ponovo dobiva nadogradnju! – Šta je novo?

WhatsApp redovno radi na svojoj aplikaciji za razne platforme i ona je u posljednje vrijeme dobila veliki broj novosti. Danas stiže još jedna. O čemu se radi?

Prije nekog vremena pojavile su se informacije da kompanija radi na funkciji koja će omogućiti korisnicima da naprave ankete u chatovima. Ova je funkcija sada zvanično počela stizati korisnicima širom svijeta, te je možete koristiti nakon ažuriranja aplikacije.

Govoreći o samim detaljima ove funkcije, anketa ima do 12 opcija, odnosno izbora, a može se napraviti i za samo dvije opcije, koliki je zapravo i minimum. Korisnik može izabrati bilo koju opciju, jednu od njih ili više njih, a ima mogućnosti i promijeniti svoj odabir.

Na Android uređajima ona se koristi kada u grupnom ili individualnom chatu kliknete na dugme “prilog” i nakon što je tu pronađate. S druge strane, na iOS platform funkciju ćete naći nakon što kliknete na ikonu “+”. Nakon toga imate opciju da postavite pitanje i ponudite odgovore.

Nedavno je na WhatsApp počeo testirati funkciju koja će korisnicima omogućiti da sami sebi pošalju poruku. Ovo je nekima korisno zbog toga da bi sebe nešto podsjetili ili da bi sačuvali poruku za kasnije. Slanje poruka sebi korisno je i kod prenosa datoteka između više uređaja. WaBetaInfo navodi da su neki korisnici već počeli primjećivati ovu funkciju na svojoj aplikaciji. Tako korisnici imaju opciju o odabiru kontakta „Me“, što znači da sami sebe mogu odabrati i poslati određenu poruku.

Podjelite ovu objavu putem
loader-image

Čapljina, BA


5:12 pm,

Jul 20, 2024


temperature icon35°C

scattered clouds


Humidity


37 %Pressure


1007 mbWind


17 Km/h


Wind Gust Wind Gust:


19 Km/hClouds Clouds:

25%Visibility Visibility:

0 km


Sunrise Sunrise:

5:27 am

Sunset Sunset:

8:23 pm

Social Links