Ponovno pokrenuta aplikacija FMT Oil FBiH

Ponovno pokrenuta aplikacija FMT Oil FBiH

Aplikacija FMT FBiH oil info ponovo je dostupna za android telefone i to redizajnirana i unapređenja novim mogućnostima. Verzija za Huawei i Apple telefone bi trebala biti završena u narednim danima.

Linkovi za preuzimanje se nalaze na dnu teksta!

Kako su kazali iz Federalnog ministarstva trgovine, od 9. ožujka korisnicima je dostupna mobilna aplikacija za praćenje cijena naftnih derivata, koja u prethodnim danima nije radila.

Aplikacija sadrži cijene naftnih derivata na izabranom lokalitetu, poredane od najnižih do najviših. Uvažavajući zahtjeve korisnika, u poboljšanoj verziji, omogućeno je biranje informacija o cijenama goriva za više općina istovremeno.

Nova verzija aplikacije pruža više informacija o benzinskim pumpama kao što je posjedovanje punjača za električna vozila, praonice, parkinga za kamione, dječje igraonice i slično. Uneseno je i radno vrijeme pumpi za svaki dan u sedmici. Korisnicima aplikacije omogućena je mapa do odabrane benzinske pumpe.

Pojednostavljena je i forma za prijavljivanje nepravilnosti u iskazanoj cijeni na fiskalnom računu i obavijesti o promjeni cijena i druge nepravilnosti.

“Mobilnom aplikacijom, koja u realnom vremenu preuzima podatke iz navedene eOPC aplikacije, omogućeno je svim građanima da raspolažu sveobuhvatnim i pravovremenim informacijama o cijenama goriva na benzinskim pumpama u Federaciji BiH”, kazali su iz ministarstva.

Ranija aplikacija nije mogla podržavati verziju za Huawei telefone, a poboljšana verzija daje mogućnost korištenja i korisnicima ovih telefona. U redizajniranoj aplikaciji uveden je i tamni način rada koji štedi bateriju.

“Potrošači korištenjem ove aplikacije imaju relevantnu informaciju za kupovinu po najnižim cijenama u ponuđenom aktualnom rasponu i tako na najefikasniji način ostvaruju svoje autonomno pravo izbora, odnosno uštedu pri kupovini. Projekt Federalnog ministarstva trgovine eOPC.fmt.gov.ba omogućava poticanje tržišnog natjecanja u oblasti maloprodaje naftnih derivata u Federaciji BiH, olakšava rad kontrolnih organa i zaštitu prava i interesa potrošača”, poručili su iz federalnog ministarstva.

Aplikaciju možete preuzeti na Play prodavnici ako u pretragu ukucate FMT FBiH oil info.

Link za android: https://bit.ly/4a8VEho
Link za Huawei: (bit će ažurirano kada aplikacija bude dostupna)
Link za iOS: (bit će ažurirano kada aplikacija bude dostupna)

Podjelite ovu objavu putem