Vlasnik ste Netflix naloga? – Sada možete vidjeti koji uređaji koriste Vaš nalog i odjaviti ih

Vlasnik ste Netflix naloga? – Sada možete vidjeti koji uređaji koriste Vaš nalog i odjaviti ih

Na Netflixu se ove godine dešavaju mnoge promjene, a čini se da je većina njih uzrokovana padom broja korisnika ove platforme. Naime, Netflix je početkom godine objavio da je doživio popriličan pad broja korisnika, pa su stoga odlučili praviti neke promjene. Nova promjena koja stiže na Netflix sada dozvoljava odjavu uređaja koji su povezani s vašim nalogom.

Netflix se već neko vrijeme bavi s nalozima koji posjeduju veliki broj korisnika. Sada je Netflix odlučio dopustiti “pravom” vlasniku računa da vidi popis uređaja koji su prijavljeni na njegov račun, te da ih odjavi, ako to želi.

Funkcija, koja je trenutno dostupna na iOS-u i Androidu, pokazuje koji uređaje su prijavljeni na Vaš račun, a ako uvidite da neko koristi vaš račun bez odobrenja i sl., možete ga jednostavno odjaviti.

Ova se funkcija nalazi u meniju Postavke naloga -> Sigurnost i privatnost -> Upravljanje pristupom i uređajima. GSM Arena prenosi da, kako testiraju veliki broj uređaja, a na njima i Netflix, na njihovoj listi nalazi se veliki broj uređaja.

Ovo je samo još jedan korak od strane Netflixa ka suzbijanju dijeljenja šifri i vjerovatno očekuju da korisnici prvi sami učine korak u tom smislu i riješe se onih koji ne plaćaju pretplatu. Ova je funkcija trenutno dostupna samo na pametnim telefonima i nema informacija o tome kada će je dobit korisnici na desktopu ili TV aplikaciji.

Nedavno je Netflix donio funkciju Prijenos profila, koja omogućava prijenos vašeg profila na novi račun (account). Na ovaj način možete prenijeti svoju historiju gledanja, Moju listu, personalizovane preporuke, pa čak i sačuvane igre, kao i prijenos drugih raznih postavki.

Podjelite ovu objavu putem